Hooggevoeligheid

In ons werk begeleiden wij onder andere hooggevoelige volwassenen en kinderen. Hooggevoelig zijn betekent dat prikkels versterkt binnen komen. Dit kan betekenen dat je gebeurtenissen intens beleeft en/of je extra gevoelig bent voor geluiden, je gericht bent op details en/of je een sterk ontwikkeld reukvermogen of tastzin hebt. Bij sommige mensen overheerst één zintuig, bij anderen zijn meerdere zintuigen sterk ontwikkeld.
Het is bewezen dat hooggevoelige mensen een verfijnder zenuwstelstel hebben waardoor het lastiger is om prikkels van buitenaf te filteren. Bij een langdurige blootstelling aan een te grote hoeveelheid aan prikkels kan stress ontstaan wat in het ergste geval tot een burnout kan leiden.

Onze ervaring is dat hooggevoelige mensen makkelijker het contact met zichzelf verliezen. Je past je bijvoorbeeld te goed aan aan je omgeving of je eist meer van jezelf dan goed voor je is. Hierdoor kun je uit balans raken.

Door het gebruik van die bachbloesemremedies die bij jouw specifieke situatie passen kom je weer meer in contact met jezelf. Je gaat op een manier in het leven staan die meer aansluit bij wie je in werkelijkheid bent. Hierdoor ervaar je meer rust, kracht en vreugde.

Hooggevoeligheid – kenmerken