Hooggevoeligheid

In mijn praktijk begeleid ik ander andere hooggevoelige volwassenen en kinderen. Hooggevoelig zijn betekent dat prikkels versterkt binnen komen. Dit kan betekenen dat je gebeurtenissen intens beleeft en/of je extra gevoelig bent voor geluiden, je gericht bent op details en/of je een sterk ontwikkeld reukvermogen of tastzin hebt. Bij sommige mensen overheerst één zintuig, bij anderen zijn meerdere zintuigen sterk ontwikkeld.
Het is bewezen dat hooggevoelige mensen een verfijnder zenuwstelstel hebben waardoor het lastiger is om prikkels van buitenaf te filteren. Bij een langdurige blootstelling aan een te grote hoeveelheid aan prikkels kan stress ontstaan wat in het ergste geval tot een burnout kan leiden.

In mijn praktijk zie ik dat veel hooggevoelige mensen niet meer goed in contact staan met zichzelf. Je bent bijvoorbeeld te goed in het jezelf aanpassen aan je omgeving of je eist meer van zichzelf dan goed voor je is. Hierdoor ga je je naar voelen en kom je steeds verder van jezelf af te staan.

Door het gebruik van die bachbloesemremedies die passend zijn bij jouw specifieke situatie kom je weer meer in contact met jezelf. Je gaat op een manier in het leven staan die meer aansluit bij wie je in werkelijkheid bent. Hierdoor ervaar je meer rust, kracht en vreugde.

Hooggevoeligheid – kenmerken

Wat ik in mijn praktijk zie is dat hooggevoelige mensen (volwassenen en kinderen):